Uitnodiging bijeenkomst Jeugdpoort: De professional aan zet na de transitie

Jeugdpoort dinsdag 14 april 2015 - 17.30 uur Internationaal Perscentrum Nieuwspoort - Den Haag

De professional aan zet na de transitie: Een nieuwe start of doorgaan op oude voet

De transitie in de Jeugdzorg is inmiddels een feit. De afgelopen maanden hebben de professionals die het uiteindelijk moeten doen de balans kunnen opmaken. Wat gaat er goed en wat gaat er fout?

In de komende bijeenkomst van Jeugdpoort staan deze professionals centraal. Een deskundig panel zal in discussie gaan met de aanwezige bestuurders, politici, beleidsmakers en vertegenwoordigers van de beroeps- en brancheorganisaties over de kansen en belemmeringen die in het afgelopen transformatieproces konden worden opgetekend.

Doel is vast te stellen wat de professional aan ondersteuning nodig heeft om adequaat te kunnen functioneren in het nieuwe stelsel. Met andere woorden: Wat kunnen en mogen zij verwachten van onder meer de beroepsorganisaties, overheden en kennisinstituten. Uitgangspunt is, dat jongeren die hulp of ondersteuning nodig hebben hoe dan ook optimaal worden geholpen sinds de gemeenten toezien op nieuwe regels en wetten voor de sector.

In het panel nemen plaats:

  • JGZ jeugdarts drs. Catelijne van der Hoeven
  • klinisch psycholoog en gedragstherapeut drs. Yael Meijer
  • jeugdverpleegkundige Margreet Verdel
  • psycholoog-orthopedagoog drs. Marie-Jeanne van Hagen
  • maatschappelijk werker en Projectleider “Jouw Hulp Online” Kim Baesjou


Vanuit de gemeentelijke overheid zal mr. drs. Ingrid van Engelshoven, wethouder Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs van de gemeente Den Haag, ingaan op hetgeen vanuit het panel en de zaal naar voren wordt gebracht. Gespreksleider is Max van Weezel.

Aanmelden
Deelname aan Jeugdpoort vindt plaats op uitnodiging. Behoort u tot de genodigden of heeft u een uitnodiging ontvangen via de beroepsorganisaties NVO, V&VN, BCMB, NVMW, NJR, bvjong, NIP, V&VN of AJN, dan kunt u zich aanmelden via de link Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Voor nadere informatie over uw aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat van Jeugdpoort (010-412 90 54) of een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Jeugdpoort
Jeugdpoort is hét spraakmakende ontmoeting - en discussieplatform voor bestuurders jeugd en jeugdbeleid in het hart van de parlementaire democratie. Het bestuur van Jeugdpoort wordt gevormd door Jeugdzorg Nederland, MOgroep, Geestelijke Gezondheidszorg Nederland (GGZ Nederland), de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN), brancheorganisatie voor zorgondernemers ActiZ, MEE Nederland, Vereniging Orthopedagogische Behandel Centra (VOBC) en GGD GHOR Nederland. Deze organisaties leveren allemaal een actieve bijdrage aan het Nederlandse jeugdbeleid. Verslag en foto-impressies van vorige bijeenkomsten van Jeugdpoort zijn te vinden op www.jeugdpoort.nl. Het programma en alle updates zijn ook te vinden op deze site.