Oprichting functiegroep Jeugd binnen de BPSW

Binnen de BPSW zijn wij, een aantal collega’s binnen de jeugdzorg / jeugdbescherming, bezig met het opstarten van een functiegroep Jeugd. Zinvol en inspirerend! Wat naar ons idee vooral voorligt is de vraag hoe wij, professionals in de jeugdzorg / jeugdbescherming, meer eigenaar kunnen worden van de professionalisering.

De functiegroep Jeugd kan daar een zinnige bijdrage in leveren. Onder andere middels het organiseren van activiteiten met en voor collega’s die in het teken staan van onze professionalisering. Of door ervaringen binnen verschillende jeugdhulp-/gecertificeerde instellingen uit te wisselen om van elkaar te leren. Maar ook door vanuit de functiegroep betrokken te zijn bij het ontwikkelen van richtlijnen voor ons werkveld en betrokken te zijn bij verdere methodiek- en beleidsontwikkeling op het gebied van jeugdhulp en jeugdbescherming.

Dit alles moet je organiseren. Wij denken dat wij, de professionals, dat vooral zelf kunnen en moeten doen. De BPSW is daarvoor een uitstekend platform.

Lid van de BPSW en geïnteresseerd om mee te doen in deze ontwikkelingen? Neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 – 43 39 61 14 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06 53 65 64 15. De functiegroep kan zeker nog actieve collega’s gebruiken!