Op zoek naar een mogelijkheid om te reflecteren op uw werk in de jeugdzorg? De BPSW biedt begeleide intervisie aan!

Werken in de jeugdzorg brengt dilemma’s met zich mee. Omdat de BPSW hecht aan reflectie als onderdeel van het professioneel handelen, wil de BPSW de mogelijkheid bieden aan jeugdzorgwerkers om deel te nemen aan begeleide intervisie. Deze intervisiegroep komt op jaarbasis 6 keer per jaar twee tot tweeënhalf uur (afhankelijk van het aantal deelnemers) bijeen in Utrecht en kan bestaan uit 6 tot 8 deelnemers. Het tijdstip wordt in overleg met de deelnemers besproken. De intervisie wordt begeleid door Annet Krosenbrink, een ervaren intervisor met affiniteit en bekendheid op het terrein van de jeugdzorg of een van de andere bij de BPSW-school bekende gekwalificeerde begeleiders indien er meerdere groepen tegelijkertijd starten.

In deze begeleide intervisie wordt gewerkt met een leer/procesverslag zoals deze staat beschreven in de reflectie eisen van SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd).

In de bijeenkomst wordt gewerkt aan de hand van de volgende thema’s:  
•    Waarden en normen, welke dilemma’s zijn aan de orde geweest  
•    Technisch instrumenteel – theorie en methoden
•    Persoonlijk

Er worden diverse intervisiemethoden gebruikt tijdens de bijeenkomst. Deze zullen steeds in overleg met de deelnemers gekozen worden. Aan het eind van een reflectiereeks wordt aan de hand van deze onderwerpen een leer/procesverslag gemaakt. In de intervisie zullen we stilstaan hoe u dit verslag op een zodanige  wijze kunt maken dat de privacy van uzelf, de cliënt en de mededeelnemers aan deze groep geborgd  is. Dit leerverslag maakt onderdeel uit van het portfolio  voor de herregistratie. Voor de gehele tekst reflectie eisen zie: www.kwaliteitsregisterSKJ.nl.
 
Voor wie ?
Jeugdzorgwerkers die in de praktijk waarin zij werken geen mogelijkheid hebben om voldoende deelnemers bij elkaar te krijgen, ZZP jeugdzorgwerkers.  

Praktisch
De kosten van deze 6 bijeenkomsten per jaar bedragen €  300,00 p.p. per jaar en betreffen de kosten van de begeleider; de ruimte en catering wordt aangeboden door de BPSW op het kantoor van de vereniging: Leidseweg 80 in Utrecht. Niet-leden betalen het dubbele tarief. Als u zich inschrijft verbindt u zich in ieder geval voor een jaar met deze groep. In overleg met de deelnemers wordt de dag voor de intervisie en de jaarplanning vastgelegd. Wanneer u aan deze groep blijft deelnemen voldoet u in ruim  3 jaar aan de reflectiepunten die het SKJ register heeft vastgelegd!  

Heeft u vragen of wilt u zich opgeven? Mail dan met Magteld Beun Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. stafmedewerker bij de BPSW.

Incompany?
Heeft u behoefte aan een ervaren begeleider voor de intervisie in uw organisatie? Ook dat is mogelijk. Neem daarover contact op met Magteld Beun Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. stafmedewerker bij de BPSW.