Cliënten

Als u niet tevreden bent over de manier waarop een lid van de BPSW hulp heeft verleend, kunt u dat bespreken met de betrokken Jeugdzorgwerker. Een professional werkt volgens de Beroepscode voor de Jeugdwerker. Hij of zij en/of de instelling waar de jeugdzorgwerker werkt, hoort in het bezit te zijn van de Beroepscode. Vraag uw hulpverlener hiernaar!

Mocht u er samen niet uit komen, en heeft u het idee dat uw jeugdzorgwerker zich niet aan de Beroepscode houdt? Dan is het mogelijk dat u een schriftelijke klacht indient tegen het lid bij het College van Toezicht, een onafhankelijk tuchtcollege. Leden hebben een lidmaatschapsnummer. Vraag hier zelf naar. Of u kunt Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. navragen of uw hulpverlener lid is van de BPSW.

Ook jeugdzorgwerkers die geregistreerd staan in het Beroepsregister Registerplein (voorheen BAMw) vallen onder het verenigingstuchtrecht van de BPSW. Bij het Registerplein staat een overzicht van geregistreerde professionals.

Als het College van Toezicht tot een uitspraak is gekomen worden partijen (onder voorwaarden) in de gelegenheid gesteld in beroep te gaan tegen deze uitspraak. Dit beroep wordt ingesteld bij het College van Beroep. Lees meer over de beroepsprocedure.