Scholingsaanbod JZW inzien


- (In-company) Basistraining Beroepsethiek jeugdzorgwerker
In deze training voor uitvoerend jeugdzorgwerkers (hbo) staan de Beroepscode voor de Jeugdzorgwerker, het tuchtrecht, professionele autonomie en alle implicaties voor het dagelijks werk centraal. Bijvoorbeeld in relatie tot de invoering van landelijke richtlijnen. En zowel in het werken met cliënten als in de verhouding tot de werkgever. Naast informatieoverdracht wordt vooral geoefend met het herkennen en analyseren van morele dilemma's in het werk. Deze training van drie uur geldt voor max. 15 personen. Deze training valt onder de voorwaarden voor de verplichte training beroepsethiek in het kader van herregistratie bij SKJ voor jeugdzorgwerkers.

Klik hier voor meer informatie of mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , congresmedewerker.

 

- (In-company) Verdiepingstraining Beroepsethiek Jeugdzorgwerker
De Verdiepingstraining is bedoeld voor jeugdzorgwerkers HBO, die de introductie- of basistraining Beroepscode & Tuchtrecht hebben gevolgd. Aan de Verdiepingstraining zijn 25,2 registerpunten toegekend. De training bestaat uit een verplichte voorbereiding van plm. 5 uur; de training zelf van 4 uur en een toets die ongeveer 2 uur vergt. De totale tijdsbesteding van deze training is dus (5 + 4 + 2)  11 uur. 

De belangrijkste leerdoelen zijn:
• Het verwerven van voldoende kennis en overzicht van bedoelingen en consequenties van de professionalisering van de jeugdzorg, beroepscode, tuchtrecht en beroepsregistratie
• Kennis, vaardigheden en ervaring opdoen over/met morele oordeelsvorming.

Deze training valt onder de voorwaarden voor de verplichte training beroepsethiek jeugdzorgwerker.

Klik hier voor meer informatie of mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , congresmedewerker.

-  (In-company)Training ‘Beroepscode, Professionele autonomie en leidinggeven in de Jeugdzorg’
In de trainingen 'Introductie/ basistraining beroepscode en tuchtecht voor de jeugdzorgwerker', die wij vanuit de BPSW i.s.m. Jeugdzorg Nederland het afgelopen jaar in het hele land hebben gegeven, blijkt vooral het begrip professionele autonomie de meeste vragen op te roepen. Zowel bij uitvoerende jeugdzorgwerkers als bij leidinggevenden en staffunctionarissen. Om die reden organiseert de BPSW nu ook een training voor leidinggevenden (en staffunctionarissen) van jeugdzorgwerkers

Klik hier voor meer informatie of mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , congresmedewerker.- 'Masterclass 'privacy en geheimhouding', waarin de juridische 'do's en dont's' bij praktijkdilemma's aan de orde komen. Zie voor actuele data de online agenda.